Микропружини

Микропружина е еластичен предмет што се користи за складирање на механичка енергија. 

Постојат голем број на дизајни на микропружини; во секојдневната употреба терминот честопати се однесува на мали пружини.

Овие мали компоненти обезбедуваат сигурни перформанси, осигурувајќи дека вашите проекти во микро обем се опремени со еластичноста што ја бараат.

Ние сме специјализирани во создавање на микропружини.

Овие мали чуда имаат голема моќност, обезбедувајќи неспоредлива прецизност за апликации каде што просторот е мал.

Од медицински уреди до врвна електроника, нашите микропружини поставуваат нови стандарди за компактна инженерска извонредност.