Тензични пружини

Бидејќи тензичните пружини можат да бидат во разновидни големини, тие можат да се користат за за многу нешта.

Ние сме специјализирани за изработка на тензични пружини кои се дизајнирани со прецизност за да обезбедат оптимални перформанси во различни апликации. Без разлика дали треба да балансирате, повлечете или да примените сила, нашите пружини за затегнување се дизајнирани да ги задоволат вашите барања.

Главната функција на тензичната пружина е да се овозможи надворешната сила да создаде напнатост, а потоа да ја искористи оваа енергија за да ги повлече компонентите назад со враќање во првобитната форма. Тензичните пружини се користат во широк спектар на индустриски сектори, вклучувајќи ги железницата, земјоделството, нафтата и гасот и воздухопловната област.

Најчестито се употребени во:

  • Автомобилски ентериер и екстериер
  • Гаражни врати
  • Опрема за земјоделски производ
  • и на многу други места!