За земјоделска механизација

Ако сте земјоделец, неопходна ви е залихата од пружини.

Во зависност од видот на земјоделството во кое сте, вашиот бизнис веројатно има широк спектар на потреба од пружини кои опфаќаат низа различни апликации.

Главната функција на тензичната пружина е да се овозможи надворешната сила да создаде напнатост, а потоа да ја искористи оваа енергија за да ги повлече компонентите назад со враќање во првобитната форма. Тензичните пружини се користат во широк спектар на индустриски сектори, вклучувајќи ги железницата, земјоделството, нафтата и гасот и воздухопловната област.

Најчестито се употребени во:

  • Автомобилски ентериер и екстериер
  • Гаражни врати
  • Опрема за земјоделски производ
  • и на многу други места!