Микропружини

Микропружина е еластичен предмет што се користи за складирање на механичка енергија. Постојат голем број на дизајни на микропружини; во секојдневната употреба терминот честопати се однесува на мали пружини.

 

Димензии

Дијаметар на жица: Од 0,03 мм

Дизајни

Пружинско тело: Цилиндрични, конусни, буриња или во форма на половини, специјални форми

Пружинско завршување: вовлечени, отворено намотани, специјални форми по барања на клиентот

Облици на дупчиња во согласност со DIN 2097 и специјални форми