Торзиони пружини

Спиралните намотки се затегнуваат цврсто, еден по друг, за да се исфрли радијалната сила. На краевите на пружината се создава радијална сила. Оваа ротациона сила се нарекува вртежен момент или брзина по степен.

Торзиона пружина најчесто се користи во иглички за облека, клипборди, повеќето видови на врати, мебел и сл. Големините се движат од минијатурни, користени во електронски уреди, до големи пружини за торзија кои се користат во секоја индустрија.

Адреса: Улица Ване Качаков бр.15 – 1484 – Нов Дојран, Република Северна Македонија
Телефон: (+389) 070 536 968

Ова поле не е задолжително.

embedgooglemap.net