Политика на користење „колачиња“

Интернет страниците делумно ги користат т.н Cookies. Тие не го оштетуваат Вашиот компјутер и не содржат вируси. Cookies се користат за да ја направат нашата понуда поедноставна, ефективна и безбедна. Toa се мали текстуални датотеки што се зачувуваат на Вашиот компјутер и се чуваат на Вашиот прелистувач.

Повеќето Cookies што ги употребуваме се т.н. “колачиња за сесија”. Тие ќе бидат автоматски избришани на крајот од Вашата посета. Други колачиња остануваат зачувани на Вашиот уред додека не ги избришете. Овие колачиња ни овозможуваат да го препознаеме Вашиот прелистувач при следната посета.

Можете да го поставите Вашиот прелистувач така што ќе бидете информирани за поставувањето на Cookies само во поединечни случаи, да дозволете прифаќање на колачиња за одредени случаи или генерално да го исклучите и активирате автоматското бришење на колачиња при затворање на прелистувачот. Оневозможувањето на колачиња може да ја ограничи функционалноста на оваа Веб-страница.

Cookies кои се потребни за извршување на процесот на електронска комуникација или да обезбедат одредени функции што сакате да ги користите (на пример, функцијата на кошничката) се обработуваат врз основа на член 6 став 1, f DSGVO е зачувано. Операторот на Веб-сајтот има легитимен интерес за складирање на за технички податоци и коректно и оптимизирано обезбедување на своите услуги. Ако се чуваат други Cookies (пр. Колачиња за анализа на Вашето однесување на сурфање), тие ќе бидат третирани посебно во оваа политика за приватност.