Компресивни пружини

Од големина на серија од 0.2 mm  12 до mm производство на количини на големо, можеме да произведеме ваков тип на пружини специјално според барањата на клиентите. Со задоволство ќе ви помогнеме во дефинирањето на димензиите пред производствениот процес.

Поради нивната разновидност, компресивните пружини можат да се користат во многу индустрии, вклучително и: медицински уреди, електроника, прецизни инструменти и алатки, индустриска опрема, опрема за рударство и дупчење, пенкала или тетратки , играчки, мебел, автомобили.

Димензии

Дијаметар на жица: 0.2 – 12 мм

Видови на пресек на жица: Тркалезни, овални, квадратни, правоаголни .

Видови на завршеток: Рамни, вовлечени, слободно заострени, полирани, неполирани, отворено ранети, специјални форми.

Видови на тело на пружината: Цилиндрично, конусно, заострено, двостесно, во форма на буре и специјални форми.

Видови на навртки:

Со отворени краеви
Затворена со квадратни краеви
Затворена и рамна
Затворена и квадратна